Wat is NRT?

Lawrence Woods

In 2010 begon Lawrence Woods met het ontwikkelen en uitwerken van een nieuwe therapie genaamd Neural Reset Therapy®, ook wel NRT genoemd. NRT creëert een meer gebalanceerd autonoom zenuwstelsel. Het zenuwstelsel versterkt ons immuunsysteem en het herstelvermogen van trauma’s, infecties en andere aanvallen op het complexe mind – body systeem. Neural Reset Therapie is gebaseerd op twee neurologische wetten:

De Wet van Reciproke inhibitie en de Wet van Symmetry

Reciproke inhibitie:

Wanneer het centrale zenuwstelsel een bericht stuurt naar een spier dan wordt de spier die de tegengestelde beweging doet (antagonist) geremd door impulsen van motorische neuronen, en moet dus gelijktijdig ontspannen. Dit neurale verschijnsel wordt reciproke inhibitie genoemd.

Als tegengestelde spieren waren te contracteren op hetzelfde moment, kan een spierscheur optreden. Dit kan optreden tijdens fysieke activiteiten, zoals hardlopen, waarbij spieren die tegenover elkaar liggen worden in- en uitgeschakeld sequentieel gecoördineerde beweging te produceren. Wederzijdse remming vergemakkelijkt het gemak van verkeer en is een waarborg tegen verwondingen.

Voor een uitgebreidere uitleg over NRT, lees hier meer.   

De Wet van Symmetrie - De 'Twin Reset'

Zelfs wanneer uw spier te pijnlijk is om te bewegen of niet aan te raken door bv. ook brandwonden of pijnlijke blauwe plekken naar  aanleiding van een val kan de therapeut deze spieren toch resetten door op een bepaalde ingenieuze manier de identieke spier aan de andere kant van het lichaam te behandelen en binnen een zeer korte tijd een reset bewerkstelligen in de pijnlijk spier! Dit bijzondere fenomeen is genaamd de Twin Reset. Voor veel patiënten/cliënten schept dit mogelijkheden om toch behandeld te kunnen worden door een therapeut!

Scroll naar top