Wat is NRT?

WAar is NRt op gebaseerd?

Neural Reset Therapy is gebaseerd op twee neurologische Wetten:

De Wet van Reciproke Inhibitie en de Wet van Symmetry

Reciproke Inhibitie:
Simpel gezegd: wanneer het centrale zenuwstelsel een signaal stuurt naar een spier dan wordt de spier die de tegenovergestelde beweging doet (bv biceps/triceps) juist geremd en zal dus gelijktijdig (moeten) ontspannen. 
Als tegenovergestelde spieren konden aanspannen op hetzelfde moment, dan kan er een spierscheur optreden. Dit kan tijdens fysieke activiteiten gebeuren. Echter door Reciproke Inhibitie wordt dit meestal voorkomen. In NRT werken heel vaak dus met de tegenovergestelde spier van een pijnlijke spier, daardoor is de therapie niet pijnlijk omdat we je juist niet vragen om de pijnlijke spier aan te spannen. 
 

Pfluger’s Wet van Symmetrie

Pfluger ontdekte tijdens zijn werk op het menselijk lichaam dat bij voldoende intensieve stimulatie van een spier ook een dezelfde spierreactie ontstaat aan de identieke tweelingspier. Oftewel, zelfs wanneer uw spier te pijnlijk is om te bewegen of dat ik het niet kan aanraken (door bv. brandwonden of kneusingen naar aanleiding van een val) dan kan ik de pijnlijke spier toch behandelen door de identieke spier aan de andere kant van het lichaam te behandelen en dan toch net zo snel een reset te verkrijgen in de pijnlijk spier! Dit bijzondere fenomeen is genaamd de Twin Reset. Voor veel mensen schept dit mogelijkheden om toch behandeld te kunnen worden!